το νηπιαγωγείο μας

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τα μπαλόνια του θυμού


Σήμερα στο σχολείο κάναμε όλοι μαζί  μια εργασία, δηλαδή δουλέψαμε ομαδικά. Χωρίσαμε ένα μεγάλο χαρτί στη μέση και βάψαμε με τέμπερα το μισό κόκκινο και το άλλο μισό γαλάζιο.

Η κυρία Κατερίνα κόλλησε ένα  παιδάκι στην κόκκινη μεριά και εμείς του βάλαμε χαρακτηριστικά προσώπου που δείχνουν θυμό και ένταση. Έκανε το ίδιο και στην γαλάζια μεριά όπου το παιδάκι δείχνει ήρεμο και με καλή διάθεση.
Μετά είπαμε πότε θυμώνουμε και η κυρία κατέγραφε, όπως κάναμε στην χαρά και στην λύπη...



Σε μικρά χαρτιά σε σχήμα μπαλονιού ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας σε καταστάσεις που μας θυμώνουν...



και τα κολλήσαμε στην κόκκινη πλευρά...
Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που μπορούμε να μάθουμε να ελέγχουμε, η κυρία  Κατερίνα μας έμαθε μια τεχνική, δηλαδή ένα κόλπο: την τεχνική της χελώνας! Η χελώνα όπως όλοι ξέρουμε έχει ένα σκληρό καβούκι, μπαίνει λοιπόν μέσα σε αυτό όταν κάτι την θυμώνει πολύ, παίρνει βαθιές ανάσες και μετράει ως το 10. Μετά σκέφτεται τι μπορεί να κάνει για να ηρεμήσει! Έτσι και εμείς για να ηρεμήσουμε μπορούμε να κάνουμε μια ζωγραφιά, να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να πάμε μια βολτούλα!




Αυτά ακριβώς ζωγραφίσαμε σε μικρά χαρτιά σε σχήμα καρδιάς και μετά τα κολλήσαμε στην γαλάζια πλευρά της ομαδικής μας εργασίας...


Δεν πειράζει κι αν θυμώσω, αρκεί να μην βλάπτω τον εαυτό μου ή τους άλλους! Εμείς  θα κάνουμε εξάσκηση στην τεχνική της χελώνας και οι κυρίες θα πρέπει να φροντίσουν να μην μας λείψουν τα βιβλία, τα χαρτιά και τα χρώματα!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου